5 Yaş Altı Çocuklarda Omicron Belirtisi

Bilim insanları 5 yaşın altındaki çocuklarda Omicron belirtisine karşı uyardı: havlama şeklinde öksürük.

NBC – NBC News’e açıklama yapan doktorlar ve bilim insanları 5 yaşın atlındaki çocuklarda görülen belirgin bir Omicron varyantı belirtisi (semptomunu) ile ilgili uyarıda bulundu.

Çocuklar arasında Omicron varyantı vakalarının arttığına dikkat çeken NBC News’e konuşan uzmanlar, Covid-19’un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantı teşhisi konuşan bazı çocuklarda krup isimli bir üst solunum yolu rahatsızlığına sebebiyet verdiğini söyledi.

Genellikle üst hava yolunun viral enfeksiyonunun tetiklediği bir solunum hastalığı olan krupun belirtileri olarak hırıltılı öksürük, hırıltılı ve tiz bir ses ve boğukluk olduğunu hatırlatıldı. Bazı çocuklarda “havlamaya benzer bir ses” çıktığına dikkat çeken bilim insanları 5 yaşın altındaki çocuklarda bu durum yaygınlaştığını ifade etti. NBC News’in haberinde pediatri doktoru Buddy Creech, “Çocukların üst solunum yolları çocuklarda daha kolay şişebiliyor. Omicron varyantı üst solunum yolunda kaldığı ciğerlere inmediği için çocuklarda bu şekilde ortaya çıkabilir” dedi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz