ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye’den S-400 sorununu giderecek adımlar atmasını bekliyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’deki NATO karargahında katıldığı Küresel Tartışmalar programında Türk meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye de değindi.

Rus S-400 füzeleri konusunda “net tavırlarını” Çavuşoğlu’na aktardığını ifade eden Amerikan Dışişleri Bakanı, Ankara’dan bu sorunun çözülmesi için bazı “adımlar” atmasını beklediklerini ifade etti.

Brüksel ziyaretini de değerlendiren Bakan Blinken, tansiyonu oldukça yüksek dört yılın ardından Avrupalı ​​meslektaşlarıyla bağlarını yineledi. Washington’a dönmeden önce Euronews’e konuştu.

Meabh Mc Mahon, Euronews

Dışişleri Bakanı Blinken, Küresel Tartışmalar’da misafirimiz olduğunuz için çok teşekkürler. Brüksel’e hoş geldiniz. Sizi Avrupa Birliği kurumlarında ve NATO karargahında görmemiz balayında olduğunuzu düşündürdü. Birkaç gergin yılın ardından düşüncelerinizi iletebildiğinizi düşünüyor musunuz?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken:

“Sizin de bildiğiniz gibi tek bir ana hedefle burada bulunmak istedik. Bu, gerçek müttefiklerimize, NATO’ya, ittifaklarımıza ve Avrupa Birliği ile olan ortaklığımıza olan bağlılığımızı yeniden teyit etmekti. Vermek istediğimiz en önemli mesaj buydu. Bu, iki haftalık seyahatin bir parçası. Japonya’da ve Kore’de başladık, sonra buraya tekrar geldik. Hepsi Amerika’nın ittifaklarına ve ortaklıklarına olan bağlılığı açısından geri döndüğünü göstermek içindi. Ve çok iyi karşılandık”.

Kaynak: Euronews tr.euronews.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz