ABD ile Çözülemeyecek Hiçbir Meselemiz Yok. Önümüzdeki Dönem İşbirliğini Artıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson ve ABD Başkanı Biden ile görüştü.

Erdoğan NATO Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, yapılan görüşmelerin ülkeler ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

ABD Başkanı Biden’la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Biden ile yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele yok” dedi. Cumhurbaşkanı, S-400’ler konusunda ise, “Bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan’a ifade ettim” şeklinde açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

“Hem görüş ayrılığı yaşadığımız meseleleri hem de ortak çıkarlara sahip olduğumuz alanlardaki iş birliği imkanlarını yapıcı bir yaklaşımla ele aldık. Etkin iş birliğine ihtiyaç duyduğumuz coğrafyalarda yapacağımız ortak çalışmaları Sayın Biden ve ekibi ile görüştük. Türkiye bu bölgelerde aldığı inisiyatiflerle DEAŞ’la mücadeleye destek vermenin yanında NATO’nun sınırlarının ve müşterek çıkarlarımızın da savunucusu olmuştur. Bu görüşmede salgın sonrası ortaya çıkacak yeni fırsatları da dikkate alarak aramızdaki ekonomik potansiyelin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için atılabilecek adımları değerlendirdik. İki müttefike ve stratejik ortağa yakışır şekilde doğrudan diyalog kanallarını etkin ve düzenli şekilde kullanma hususunda mutabık kaldık.”

Türkiye ve ABD arasındaki mevcut ikili iş birliği ve bölgesel istişare mekanizmalarının yeniden canlandırılması gerektiğinin altını çizdiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Neticede son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu. Her alanda karşılıklı saygı ve çıkara dayalı verimli bir iş birliği döneminin başlaması noktasında güçlü bir iradenin olduğunu görüyorum. Sayın Biden’la önümüzdeki dönemde bu hedefler doğrultusunda iş birliğimizi artıracağız. Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersine iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz. Avrupa-Atlantik coğrafyasının barış, refah ve güvenliğine büyük katkı yapmış olan Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri’nin bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalarını yürüteceğine inanıyoruz.”

Kaynak: NTV


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz