ABD ve NATO Ukrayna’da Rusya’nın Hareketlerini İşgal Olarak Tanımlıyor

Beyaz Saray Salı günü (bugün) Doğu Ukrayna’ya Rus askerlerinin gönderilmesini “işgal” olarak tanımlamaya başladı.

Associated Press – Associated Press’in (AP) Moskova ofisi Salı gününden itibaren ABD’nin Doğu Ukrayna’ya Rus askerlerinin gönderilmesini “işgal” olarak tanımlamaya başladığını bildirdi. Başkan Biden daha önce kırmızı çizgi olarak belirttiği böyle bir hateketin çok ağır sonuçları olacağını söylemişti.

Bugün erken saatlerde pekçok Avrupalı lider, Doğu Ukrayna’da isyancı güçlerin bağımsızlık ilan ettiği ve Putin’in bağımsızlıklarını tanıdığı topraklara Rus askerlerinin girdiğini söylemişti.

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg haber yazılırken Brüksel’de devam eden online basın toplantısında, Rusya’nın kararlarını “işgal” olarak tanımlarken, Rusya’nın Ukrayna’nın kontrolü altındaki topraklara girip girmeyeceği hakkındaki sorulara, Rusya’nın çatışmaları bölge geneline taşıyıp taşımayacağının belli olmadığı NATO varlığının bölge ülkeleri için önemli olduğunu ve gerekirse müttefiklerini korumak için NATO güçlerini artırabileceklerini söyledi. Bir soruya NATO güçlerinin hazır edildiğini ancak harekete geçirilmediğini söyledi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz