Ak Parti’nin EYT Düzenlemesi

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda Ak Parti’nin çözümü hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Sabah – AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız” dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Faruk Erdem, gazetedeki haberde EYT düzenlemesi için atılacak adımları aktardı. Ak Parti’nin EYT düzenlemeleri yazdı:

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’nun EYT düzenlemesi ile ilgili açıklaması şöyle:

Emeklilikte yaşa takılanlar diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü ve özetine baktığımız zaman bu AKP iktidarından yani 2002 yılından önce bir düzenlemeyi ifade ediyor.

EYT İLE İLGİLİ BUGÜN YENİ GELİŞME VAR MI?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili en son AK Parti Grup Başkanvekili M.Emin Akbaşoğlu’ndan geldi.

Akbaşoğlu, konuşmasında tarih de verdi, “EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız. EYT’li kardeşlerimizin durumunu 2022 yılı içerisinde ele alarak bu konuyla ilgili hakikaten onların da memnun olacağı ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir noktaya inşallah getireceğiz.” Dedi

Kapsam: Önce EYT’nin rif yapılacak, bu tarfin sonundadan kimler EYT kanunu kapsamına girer diye böylelikle sayı ortaya çıkacak. 5 milyon kişi mi yoksa 10 milyon kişi mi bu düzenlemeyi bekliyor? Öncelikle bunun tesbit edilmesi gerekiyor, kimler hak sahibi olacak? EYT li olarak adlandırılanlar 9 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı olmuş, kadınsa 20 yılı erkekse 25 yılı tamamlamış, belli bir prim gününü tamamlamamış ama yaş şartına takılımış olanlar.

Emeklilik Şartları: Kapsamın belirlenmesinden sonra emeklilik şartlarının da tespit edilmesi gerektiğini belirten Faruk Erdem, ‘Bu da önemli aşama bununda üzerine çalışılması lazım. Nasıl emekli edeceksiniz? daha önce Bağ-kurlu olmuş biri sonra SSK’lı olmuş hangi kurumdan emekli edeceksiniz? kaç yaşında emekli edeceksiniz? gibi formüller var.’ bunların da tespit edilmesi gerektiğini bildirdi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz