Angola’da elmas sektörü nasıl gelişiyor?

Angola, Afrika kıtasında üçüncü, dünyanın altıncı lider elmas üreticisi. Ekibimiz tarafından hazırlanan bu dosyada, Covid-19’un zorluklarına rağmen bu tarihi sektörün nasıl geliştiğini keşfedeceksiniz. Elbette bir ekonomik patlama, ama bu aynı zamanda ülkenin sosyal ve toplumsal dinamiklerine de fayda sağlıyor.

Angola’nın maden eyaleti Lunda Sul’da elmas işine büyük yatırım var. Yeşil enerjiden güç alan Saurimo şehrinde yeni bir geliştirme merkezi kuruluyor. Hem kamu hem de özel sektörde elmas endüstrisinde çalışan herkesi tek bir yerde bir araya getirecek. Amaç, büyümeyi canlandırmak ve sektörün tüm potansiyelini tanımak.

Elmas cilalama fabrikaları, ofisler ve uzman bir eğitim merkezi bu işin kalbinde.

Jose Ganga Junior, Endiama Genel Müdürü EuroNews’in haberine göre şöyle dedi: “Bu merkez, elmas değer zincirini artırma çabasının bir parçası. Şimdiye kadar temelde ham elmas üreten ve ihraç eden bir ülkeydik. Bu merkezle buna değer katıyoruz, Angola’da cilalama yapıyoruz. Yakın gelecekte üretimimizin yaklaşık yüzde 20’sini Angola’da dönüştürmek için bir hedef belirledik. “

Kaynak: Euronews tr.eurones.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz