Cardano (ADA), Adem-i Merkeziyetçiliğe Geçiyor

Bir yapı büyüyüp karmaşık hale geldikçe, kontrol küçük bir grubunun tekeline geçmiş oluyor. Kripto paraların önemi anlaşıldıkça, merkezileşme kaçınılmaz hale geliyor. Bundan kaçınmanın yoluysa Adem-i merkeziyetçilikten geçmekte.

Eğer sağlam temelli, adem-i merkeziyetçi bir blok zincir oluşturulabilirse, homojenleşme ve güç blokları oluşturulmasına engel olabileceği düşünülüyor.

Cardano Blockchain, 31 Mart’ta tamamen merkezi olmayan blok üretimine geçiş yapacak. Bu tarihten itibaren blok üretim süreci üzerindeki “birleşik havuzların” denetimini ortadan kaldırılmış olacak.

Yaklaşan Büyük Gün’ün olağandışı teknik ayrıntılarını paylaşıldı. Cardano (ADA) blokchaininin arkasındaki yazılım geliştirme ekibinin Kıdemli Araştırma Görevlisi Profesör Alexander Russell; bizi, “adem-i merkeziyetçiliğe geçişi” güvenli konseptle tanıştırıyor.

Cardano’nun (ADA) ilerlemesinin son aşamasında; blok üretiminin yüzde 100’ünden ADA’nın topluluk odaklı istifleme havuzları sorumlu olacak. Bu nedene bağlı olarak, blockchain’i bütünsel ve güvenli tutma süreci tamamen topluluğa kalacak.

Alexander Russel, önümüzdeki haftadan başlayarak fikir birliğinin temeli olarak kullanılan rastgelelik mekanizmasında bazı ayarlamalar yapılacağını ve yeni entropi kaynakları ekleneceğini belirtti. 

Kaynak: KoinFinans koinfinans.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz