Çin, Amerikan Kuruluşlarına Yapılan Siber Saldırıların Şüphelisi

Medya devi News Corp, bazı çalışanlarının ve gazetecilerinin e-postalarına ve belgelerine erişen bir siber saldırıyı araştırıyor.

The Wall Street Journal ve New York Post‘un bağlı olduğu News Corp baş teknoloji sorumlusu David Kline, personele sürekli bir saldırı altında olduklarına dair e-posta gönderdi. E-postada “20 Ocak’ta News Corp, birkaç iş birimimiz tarafından kullanılan bir sistemde saldırı faaliyetinde bulunulduğunu keşfetti” dedi.

News Corp, saldırıyı fark eder etmez kolluk kuvvetlerine haber verdiğini ve bir siber güvenlik firması olan Mandiant’ın yardımıyla soruşturma başlattığını söyledi. Siber saldırı, News Corp genel merkezinin yanı sıra News Technology Services, Dow Jones, News UK ve New York Post işletmelerinin “sınırlı sayıda iş e-posta hesabını ve dökümanını” etkiledi.

David Kline, “Ön analizimiz, yabancı hükümet müdahalesinin bu faaliyetle ilişkilendirilebileceğini ve bazı verilerin alındığını gösteriyor” dedi. Gazeteciliğimize yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz ve haber yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Mandiant Başkan Yardımcısı ve olay müdahale görevlisi Dave Wong, Voce of America’ya gönderdiği bir e-postada, “Mandiant, bu faaliyetin arkasındakilerin bir Çin bağlantısı olduğunu değerlendiriyor ve muhtemelen Çin’in çıkarlarına fayda sağlamak için istihbarat toplamak için casusluk faaliyetlerine katıldıklarına inanıyoruz.” dedi.

Dave Wong, Çin olduğuna inandıkları bir yabancı hükümet kaynaklı düşünülen siber saldırılarda da bir artışla karşı karşıya kalan insan hakları gruplarının şüphesini yineledi.

ABD’deki Çin Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu Cuma günü VOA’ya yaptığı bir e-postada, spekülasyonlara dayalı iddialarda bulunmak yerine siber saldırıları tespit etmek için “profesyonel, sorumlu ve kanıta dayalı bir yaklaşım” olabileceğini umduğunu söyledi.

Liu, “Çin, siber güvenliğin sadık bir savunucusu ve uzun süredir siber hırsızlık ve saldırıların ana kurbanı oldu” dedi. “Çin, siber saldırılara ve her türlü siber hırsızlığa kesin olarak karşı çıkıyor ve bunlarla mücadele ediyor.”


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz