Dışişleri Bakanı: Ne Gerekiyorsa Yapacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye’deki YPG/PKK saldırılarında Rusya’nın da ABD’nin de sorumluluğunun olduğunu belirterek, “Bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

AA – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres, arasında Ankara’da yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Çavuşoğlu, görüşme öncesi imzalanan belgelerle istişareleri daha düzenli hale getireceklerini vurgulayarak iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçilik açmak istediğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu konuşmasında şunları aktardı:

“Suriye’de Anayasa Komisyonunun tekrar canlandırılması için özellikle Astana formatında yoğun çaba sarf ediyoruz. 6. tur görüşmeler gelecek hafta Cenevre’de başlayacak. Biz Suriye’de tek çözümün siyasi çözüm olduğunu söylüyoruz. Son zamanlarda İdlib’de bazı yerlerde saldırılar oldu. Rejimin muhaliflere ve sivillere saldırısı oldu. O zaman da söyledik, askeri çözümle bir yere varılamaz. Siyasi çözüm ve uzlaşıyla bir yere varılması gerekiyor. Kalıcı barış ve istikrar için bu şart.”


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz