Dogecoin’in Performansından Endişeli

Blockchain Capital yöneticisi, Dogecoin’in performansından endişeli.

Dogecoin, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saat içerisinde yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi ve 0,69 dolara ulaşarak rekor kırdı. İnternet esprisi olarak doğan DOGE, bu performansı ile 5 Mayıs’ta piyasa değeri bakımından en büyük kripto paralar listesinde XRP’yi geride bıraktı ve dördüncü sıraya yükseldi. Kripto paranın piyasa değeri, Nintendo, FedEx ve General Motors gibi şirketlerin piyasa değerini de geçti.

DOGE yıl başından beri yüzde 14 bin değer kazandı. Blockchain Capital’ın komanditer ortağı Spencer Bogart, 5 Mayıs’ta Bloomberg Crypto ile yaptığı röportajda Dogecoin ile ilgili bazı gerçeklere dikkat çekti.

“Dogecoin blockchain’inde gerçek kullanıcılar ve üzerinde geliştirme yapan geliştiriciler yok.”

Elon Musk, çok yakında popüler TV programı Saturday Night Live’ın bir bölümünü “Dogefather (Doge babası)” sıfatıyla sunacak. Yorumculara göre programın yayınladığı gün, Dogecoin’in yükselişine son nokta koyulabilir.

Cointelegraph’ın haberinde OnChain verilerine göre Salı günü Dogecoin blockchain’i üzerinde aktarılan miktar, 58 milyar doları geçti. Kıyaslamak gerekirse, aynı gün içinde Bitcoin blockchain’i üzerinde 34 milyar dolar, Ethereum blockchain’i üzerinde ise 16 milyar dolar aktarıldı.

Buna rağmen Ethereum blockchain’i üzerinde 1,4 milyonun üzerinde, Bitcoin blockchain’i üzerinde ise 300 bine yakın işlem gerçekleştirilirken, Dogecoin blockchain’i üzerinde yalnızca 76 bin işlem yapıldı. Veriler, blockchain üzerinde servet dağılımı eşitsizliğinin giderek büyüdüğüne ve paranın küçük bir kesimde yoğunlaştığına işaret ediyor. Tek bir Dogecoin adresinin dolaşımda olan tüm DOGE’ların yüzde 28’ini, 12 adresin ise yüzde 67’sini bulundurduğu da uzun zamandır biliniyor.

Kaynak: CoinTelegraph tr.cointelegraph.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz