Dünya Basını Türkiye’deki Deniz Salyasını Endişeleyle Takip Ediyor

Nisan ayında haberini yayınladığımız İzmit Körfezinde görülen müsilaj (deniz salyası) Marmara Denizinde büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor.

Sözcü’nün haberine göre dünya kamuoyu, Türkiye’de yaşanan deniz salyası felaketini endişeyle takip ediyor. Avustralya, ABD, İngiltere ve Endonezya basını deniz salyası felaketini detaylı bir şekilde yazdı. İngiliz The Guardian kısa bir video ile yaşanan doğa felaketini okurlarına ve izleyicilerine duyurdu.

Olayın Sözcü’de iddia edildiği gibi dünya basınında ele alınıp alınılmadığını ve konuya ilişkin haberleri Dünyanın Haberleri (dunyaninhaberleri.com) olarak araştırdık. Bir süredir dünya basınının gündeminde olan deniz salyası ile ilgili bugün birçok medya kuruluşunda detaylı analizler ve haberler yer aldığını tespit ettik.

ABD basını da dahil Avustralya, Yeni Zelanda, Fransa, İngiltere ve Endonezya basını deniz salyasının ilk kez bu kadar çok ve yoğun görüldüğünü yazdı.

İngiliz medya kuruluşu Sky News, “Türkiye, Marmara Denizi sahillerinde oluşan deniz salyası salgınıyla mücadele ediyor” başlığını kullandığı haberde, “Gri yapışkan deniz algleri daha sıcak hava ve deniz kirliliği ile yayıldı.  Türkiye sahillerinde rekor seviyede tespit edilen deniz salyası su altı yaşamı ve balıkçılığı tehdit ediyor” yorumunu yaptı.

Deniz salyası (müsilaj) hakkında daha fazla bilgi için 3 Nisan tarihli haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü , The Guardian , Sky News


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz