Elizabeth’in Kocası 99 Yaşında Öldü

Buckingham Sarayı; Prens Charles’ın babası, Kraliçe Elizabeth’in kocası, Edinburg Dükü Prens Philip’in öldüğünü bildirdi.

Windsor Kalesi’nde öldüğü belirtilen 1921 doğumlu Prens Philip Mountbatten, Danimarka ve Yunanistan Prensi Andrew’in (Anadolu ve Türk Tarihi için unutulmaması gereken bir canidir) oğlu olup ‘Schleswig-Holstein – Sonderburg-Glücksburg’ hanedanındandır.

Prens Philip Balkan Savaşlarında, 1. Dünya Savaşında ve Kurtuluş Savaşında Anadoluyu işgal eden, İzmir’i yakıp yıkan Müslüman Türk Halkını işkenceyle ve canice katleden birliğin komutanı olan Danimarka ve Yunanistan Prensi Adrew’in oğludur.

Hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde torunu Prens Charles daha geçen haftalarda Yunanistan’ın Osmanlı’ya karşı bağımsızlık savaşı başlatmasının 200’üncü yıldönümü törenlerine katılarak ‘Yunan Cesaretini’ tebrik etmişti.

Her nasılsa ulusal basının gözünden kaçan bu ziyaret İngilterenin Türk Yurdunda bitmeyen emellerini bize tekrar hatırlattı. Zira, İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Curzon’un, Lozan Antlaşmasının imzalanmasından sonra heyet Başkanı İsmet İnönü‘ye “tüm kaybettiklerimizi cebime koydum zamanı gelince tek tek geri alacağız” derken nekadar ciddi olduğunu unutmamalıyız.

Kaynak: Dünyanın Haberleri dunyaninhaberleri.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz