Hırvatistan Schengen’de

AB içişleri bakanları Hırvatistan’ın Schengen bölgesine dahil olmak için tüm kriterleri karşıladığına karar verdi.

BBC – Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Slovenya’nın İçişleri Bakanı Ales Hoj, kararın açıklandığı basın toplantısında “Hırvatistan bunun için hazır” dedi. Avrupa Komisyonu, Hırvatistan’ın tüm kriterleri karşıladığını 2019 yılında bildirmişti.

AFP yapılan açıklamada; ‘tüm kriterleri karşılayan Hırvatistan ile ilgili nihai kararın daha sonraki bir tarihte alınacağının belirtildiğini’ bildirdi.

Daha fazla bilgi:

Schengen nedir? Schengen yada Schengen Bölgesi Avrupa içinde serbest dolaşımı ifade eden ülkelerarasında vizesiz seyahat edilebilen bölgeyi belirtir.

Not: Bazı ülkeler Avrupa Birliğine üye değilken Avrupa Komisyonuna üye olabildiği gibi (örneğin Türkiye), bazı ülkeler Avrupa Birliğine dahil olup Eurozone / Euro Bölgesine dahil olmayabiliyor (önceden İngiltere, halen İsveç gibi). Avrupa ile ilgili kavramlar karışık, Gümrük Birliği (Türkiye AB üyesi olmamasına rağmen Gümrük Birliği’ne üye), Euro Bölgesi, Schengen Alanı, Avrupa Komisyonu vs.

Bazıları sonradan değişikliğe uğrasa da bir fikir vermesi açısından aşağıda bununla ilgili birkaç görsel ekledik. Görseller Wikipedia’dan (Wikimedia Commons), her bir eser sahibine aittir.

Bu biraz eski bir çalışma bazı değişiklikler oldu.
Mevcut Schengen Alanı
Euro Bölgesi
Euro Bölgesi diğer adıyla Eurozone
Avrupa’da çeşitli ortaklık haritaları

Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz