Kim Jong Un: Ülkemiz, Tarihinin En Zor Dönemini Geçiriyor

Kuzey Kore lideri Kim, koronavirüs ve ekonomik durumun kötüleşmesi sonrası ülkesinin “tarihindeki en zor dönemi yaşadığını” söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ülkede çalışan az sayıdaki diplomat ve yabancı uyruklu insani yardım çalışanı da temel tüketim maddelerinin eksikliği ve eşi benzeri görülmemiş koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle Kuzey Kore’yi terk etmişti.

Başkent Pyonyang’da Kuzey Kore İşçi Partisi’nin konferansında binlerce parti üyesine seslenen Kim, “İnsanların yaşam standartlarını iyileştirmek ve daha önce görülmemiş çok sayıda zorluğun üstesinden gelmek zorundayız. Başarılı olmamız, partinin taban örgütlerinin oynadığı role bağlı.” dedi.

Komunist Parti’nin gelişimini sağlamak için siyasi örgütler içerisinde eksiklikler olduğunu, bundan parti tabanı olan “hücre birimlerinin” sorumlu olduğunu belirten. Kim, parti üyelerine beş yıllık kalkınma planı için alınan kararlara uyulması çağrısında bulundu. Kuzey Kore’de 5 ila 30 üyeye sahip olan parti hücreleri, ülkedeki fabrika ve diğer devlet kurumlarını denetleyen Komunist Parti’nin en küçük birimleri konumunda.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un son 10 senedeki en zor dönemini geçirdiğini ifade ediliyor. Koronavirüs kısıtlamaları, kuraklık ve kıtlık, ABD’nin nükleer füze denemeleri sebebiyle uyguladığı ekonomik yaptırımlar zaten zor durumda olan ülke ekonomisini iyice çıkmaza soktu.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz