Maliye Bakanı: Bu yıl tarihi rekorların kırılacağı öngörülebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Bu yıl tarihi rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin uygulanabilir olduğu, öngörülebilir, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıl olacak.” dedi.

Anadolu AjansıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Genişletilmiş Başkanlar toplantısında konuştu.

Nureddin Nebati, bu yıl bu büyüme trendinin devam edeceğine işaret ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 225 milyar dolarlık ihracat rekorunu açıkladığını anımsatan Hazine ve Maliye Bakanı, “Cumhurbaşkanımız bu yıl için 250 milyar dolarlık ihracat hedefini ortaya koydu. Kapasite kullanım oranlarının yüzde 80’lere geldiği bir Türkiye’de yeni yatırımlar ve açılımlarla bu hedefe çok rahat bir şekilde ulaşacağımız da açık.” diye konuştu.

Bakan Nebati, Türkiye’nin ihracat odaklı olarak büyümeye devam edeceğini dile getirerek, öncü göstergelere göre geçen yılın son çeyreğinde de ekonomik aktivitenin ılımlı görünümüne devam ettiğini söyledi. Turizmde de tarihi rekorlar kırıldığını hatırlattıktan sonra, “İlk defa Akdeniz ülkelerinden fazla turist kabul etti bu ülke. Salgına ve kapanmalara rağmen 29 milyon turist ile 24 milyar doları aşan bir turizm geliri elde edildi. Bu yıl bunu da aşacağız, rekorları kıra kıra yolumuza devam edeceğiz. Akdeniz’deki rakiplerimizi geride bırakmaya devam edeceğiz. Kişi başına düşen turizm geliri de artarak devam edecek.” diye konuştu.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz