Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik Yayınlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında (16 Nisan 2021 tarih ve 31456 sayı) yayınlanan Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girecek ve bu tarihten sonra kripto paralar, ödemelerde kullanılamayacak, şirketler bu varlıklara yönelik ödeme hizmetleri veremeyecek.

16 Nisan 2021 tarihli 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik”

Hukukçukar yönetmeliğin kayıt dışılığı önlemek için yapıldığını düşünüyorlar. uzmancoin.com adresinde yayın yapan Uzmancoin sitesinin haberine göre Prof. Dr. Fatma Ulucan Özkul: yönetmeliği “Kayıt dışılığı önlemek için yapılmış bir düzenleme” olarak değerlendiriyor. Özkul, Uzmancoin’e yaptığı açıklamada “Kripto transferlerinde banka dışında hiçbir kurum aracılık edemez. Kayıt dışılığı önlemek için yapılmış bir düzenleme. Bankalar üzerinden tüm kripto işlemleri takip edilebilecek. Bir sonraki adımda vergi düzenlemesi gelir gibi düşünüyorum.”  sözlerine yer veriyor.

Avukat Sima Baktaş ise twitter’daki değerlendirmelerine göre, yönetmelik bankaların kripto para borsalarına hizmet vermesini engellemiyor. Dolayısıyla kullanıcılar borsalara banka hesaplarından para yatırıp çekebilecekler. Baktaş, “Bu yönetmelik, 6493 sayılı kanun gereği elektronik para lisansı alan ödeme kuruluşları içindir. Bankalar için değil. Kripto paranızı borsalara yatırıp ya da kripto paranızı Türk Lirası’na çevirip bankalara gönderebilirsiniz.” yorumunu yaptı.

Kaynak: Resmi Gazete, Uzmancoin, Twitter


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz