Rusya Tahliyeler için Ateşkes İlan Etti, Çatışmalar Devam Ediyor

Rusya, Pazartesi gününden itibaren sivillerin Ukrayna’dan kaçmasına izin vermek için sınırlı bir ateşkes ve az sayıda insani koridor duyurdu, ancak Irpin’de sivillerin tahliyesi sırasında Rus bombardımanına maruz kalındı.

Associated Press – Rusya, Pazartesi gününden itibaren sivillerin Ukrayna’dan kaçmasına izin vermek için sınırlı bir ateşkes ve az sayıda insani koridor duyurdu, ancak tahliye yolları çoğunlukla Rusya’ya ve müttefiki Beyaz Rusya’ya gidiyor ve Ukrayna ve diğerlerinden sert eleştiriler alıyor.

Ukraynalı yetkililer, Moskova’yı bazı yerlerde “ortaçağ kuşatma” taktiklerine başvurmakla suçladı ve etrafı çevrili bir şehir olan Mariupol’da henüz bir tahliye belirtisi yoktu. Rus güçleri, koridorların yeni duyurulmasına rağmen bazı Ukrayna şehirlerini roketlerle vurmaya devam etti ve bazı bölgelerde şiddetli çatışmalar devam etti, bu da düşmanlıkların daha geniş bir şekilde durmayacağını gösteriyor.

Irpin’de sivillerin tahliyesi sırasında Rus bombardımanına maruz kalındı. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz