Thodex “Mağdurları” Ne Yapmalı?

Piyasayı dolandırıp sahibinin yurt dışına kaçtığı söylenen Thodex Borsasını kullanan birçok kullanıcı son günlerde para çekememekten şikayet ederken özellikle dün borsa hakkında çok ciddi gelişmeler ortaya çıktı.  Avukat Oğuz Evren Kılıç konu hakkında yaptığı açıklamada Thodex isimli kripto para borsasına ve sahibi olan Koineks A.Ş. şirketi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Kılıç, suç duyurusunda bulunduktan sonra yurt dışına çıkış yasağı ve şirket hesaplarına el koyma talebinin de aktarıldığını belirtti. Tam olarak bu ifadesinden sonra Thodex CEO’sunun yurtdışına çıkış yaptığı bilgisini aktaran Oğuz Evren Kılıç, 20 Nisan tarihinde CEO’nun İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığını belirtti.

Yatırımcılara bunun “uzun ve çok zorlu bir süreç” olduğunu belirten Kılıç, neler yapılması gerektiğini de özetledi. Tanınan avukat, konu hakkında yaptığı açıklamada Thodex mağdurlarının yapması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

1- Savcılığa suç duyurusu. Şirketin, ortaklarının ve yetkililerinin alacak, hesap ve varlıklarına tedbîren el konulması talebi.

2- Hesâbınızda bulunan meblağa göre tüketici hakem heyetlerine başvuru ya da tüketici mahkemelerinde dâvâ açmak.

Avukat Oğuz Evren KILIÇ ekliyor: Baştan söylüyorum; hukukî süreç yıllarca sürebilir. Banka hesapları dolu ise, oralardan tahsilât imkânı olur. Onun dışında şirket ya da şahıslar üzerine alacak ve varlıklar olup olmadığı araştırılmalı. Bu süreç zorlu, yıpratıcı, uzun bir süreç olabilir. Ona göre hazırlanın.

Kaynak: CoinTürk coin-turk.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz