Trump, Destekçilerini Gönülsüz Bağışlara Nasıl Yönlendirdi

Trump taraftarları, haftalık olarak yinelenen online bağışlara yönlendirilmiş.

Bağışçılardan geri ödeme taleplerinde bulunanlar ve bankalara ve kredi kartı şirketlerine şikayetler arttı. Ancak para, Donald Trump’ın mücadele kampanyasının ayakta tutmayı başardı.

New York Times’dan Shane Goldmacher’in haberi:

Stacy Blatt geçen Eylül’de bakımevindeydi, inyernete girdiğinde Rush Limbaugh’un Donald J. Trump’ın kampanyasının paraya ne kadar ihtiyaç duyduğuna dair korkunç uyarılarını dinliyordu ve elinden gelen her şeyi yaptı: 500 dolar bağış. Bu, 63 yaşındaki kanserle savaşan ve Kansas City’de aylık 1.000 dolardan daha az bir parayla yaşayan biri için büyük bir paraydı.

Bu tek seferlik bağış hızla çoğaldı. Ertesi gün başka bir 500 dolar daha çekildi, daha sonra sonraki hafta ve Ekim ayı ortasına kadar her hafta onun bilgisi olmadan, Bay Blatt’ın banka hesabı tükenene ve dondurulana kadar devam etti. Hizmet ve kira ödemeleri zamanı geldiğinde, yardım için kardeşi Russell’ı aradı. Talihsiz Trump taraftarı, 30 günden kısa bir sürede Trump kampanyasının hesabından 3.000 Amerikan Doları çektiğini öğrendi. Bankasını arayarak dolandırıcılık kurbanı olduğunu bildirdi.

Ancak Blatts mükerrerliğin Trump’ın kampanyasının online bağış işlemlerini yürüten kar amaçlı WinRed şirketinin kar steajesinden kaynaklandığına inanıyor.

Kaynak: New York Times nytimes.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz