Whatsapp’da Dolaşan Maske Videosu Gerçekmi? Denedik.

Whatsapp’da dolaşan bir videoda, videoyu çekenlerin koruyucu yüz maskesini sıcak su buharına tuttukları ve maskenin ağıza gelen tarafında hareket eden küçük canlılar belirdiği görülüyor. Şüphesiz kimseyi veya videoyu sahte olmakla suçlamıyoruz ancak videonun sonundaki “maske takmayın” uyarısı üzerine konuyu araştırma ihtiyacı hissettik. Araştırmacı ve sorumlu yayıncılık bunu gerektirir (sadece webde yayın yapan bir haber sitesi olsanız ve günde 100 ziyaretçiniz olmasa bile). Okuyucularımıza olan saygımızdan videodaki gibi ev şartlarında ve ambalajını ilk defa açtığımız üç farklı maskeyi denedik markalarını da gizlemedik.

Videoyu Youtube’a yükledik. Herhangi bir düzenleme yapmadan yayınladık. Hepsini izlemek istemeyenler için söyleyelim biz herhangi bir nesneye, hareket eden canlıya vs. rastlamadık.

Whatsapp’da dolaşan videoda yüz maskesinde (belki sadece o marka veya o markanın o parti üretimde vardır bu durum) buhara tutulunca ortaya çıkan hareket eden minik canlılar görünüyor. Biz üç maske denedik böyle bir şey bulamadık. Tabiki bilimsel deney yapmadık. Labaratuvarımız yok. Whatsapp’daki gibi ev ortamında denedik.

Yaptığımız deneyin Youtube adresi: https://youtu.be/VqQEKZVxMTI

Haber: Selim Durmuş Dünyanın Haberleri dunyaninhaberleri.com

Görsel: Whatsapp


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz