Zelenskiy: NATO Bombardımana Yeşil Işık Yaktı!

Zelenskiy, NATO’nun “uçuşa yasak bölge” olmaması nedeniyle “bombalamaya” yeşil ışık yaktığını söyledi.

The Guardian – Volodymyr Zelenskiy, NATO’nun uçuşa yasak bölgeyi ortadan kaldırarak “Ukrayna’nın daha fazla bombalanması için yeşil ışık” yaktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, NATO’yu Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge uygulamayı reddettiği için eleştirdi ve kararın “Ukrayna kasaba ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktığını” söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı duygusal bir gece konuşmasında, “Bugünden itibaren ölen tüm insanlar sizin yüzünüzden, zayıflığınız yüzünden, birlik eksikliğiniz yüzünden ölecek” dedi.

NATO, Cuma günü, uçuşa yasak bölge uygulamasının Avrupa’da Rusya ile tam teşekküllü bir nükleer savaşı kışkırtabileceği konusunda uyarmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Uçuşa yasak bölge uygulamanın tek yolu, NATO savaş uçaklarını Ukrayna hava sahasına göndermek ve ardından Rus uçaklarını vurarak bu uçuşa yasak bölgeyi dayatmaktır. Bunu yaparsak, Avrupa’da daha fazla ülkeyi kapsayan ve çok daha fazla insani acıya neden olan tam teşekküllü bir savaşla sonuçlanabilecek bir şeyle karşılaşacağız.” dedi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz