32 milyar Dolarlık Kâr Haberleri İngiltere’de Petrol Şirketlerine Vergi Çağrılarını Artırıyor

İngiltere’de petrol şirketlerinin 32 milyar dolar kâr elde ettiği yönünde haberler hükümete bu şirketlere ek vergi çağrılarını körüklüyor.

CNN International – CNN’in haberinde, İngilterede faaliyet gösteren şirketleri BP ve Shell’in geçen yıl 32 milyar dolar kâr ettiğine dair haberler (BP yaklaşık 12,9 milyar $ ve Shell / RDSA 19,3 milyar $) Birleşik Krallık hükümetine, İngiliz hane halkının yükselen enerji faturalarına destek olmak için petrol şirketlerine ek vergi çağrılarının sesini yükseltti.

Her iki şirketin de kârları, pandeminin başlangıcında çöktükten sonra petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki büyük toparlanmayla arttı. Büyük kazançlar, düşük karbonlu ve yenilenebilir enerji projelerine yatırımları hızlandırırken, yatırımcılara temettü ve hisse geri alımları şeklinde milyarlarca dolar vermelerini sağladı. BP ve Shell geçen yıl hisseleri geri almak için 7,7 milyar dolar harcadı.

BP, yılda 4 milyar dolarlık hisse geri alımı sağlamayı beklediğini söylerken, Shell, 2022’nin ilk yarısında hissedarlarına, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin Permiyen Havzası’ndaki varlıklarının satışından elde edilen gelirler de dahil olmak üzere 8,5 milyar doları geri vermeyi planladığını duyurdu.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz