Petrolde Gözler ABD-İran Görüşmelerinde

Asya piyasalarında petrol 91 dolardan işlem görürken yatırımcılar gözlerini ABD ile İran arasındaki nükleer görüşmelerine çevirdi.

Bloomberg Reuters CNN France24 – Uluslararası haber medyası Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasındaki nükleer görüşmeleri hakkındaki gelişmelere yer verirken, petrol fiyatlarında dikkatler görüşmelerin devamına odaklandı.

Bloomberg, ‘İran görüşmeleri (Nuclear Talks) Viyana’da kaldığı yerden devam ederken diplomatik acele akıllara yeni bir ivme yakalandığını getiriyor’ şeklindeki haberinde; ‘Avusturya’nın başkentinde bugün tekrar başlatılan İran’la nükleer görüşmelerde, diplomasiyi önceleme telaşesinin, taraflara uzun vadeli bir anlaşmaya varma imkanını sunduğuna’ yer verdi. Haber ‘tekrar hayata dönen süper güçlerle Tahran arasında yenilenen müzakerelerde İran ve Çin’in

Reuters ise ‘Petrol tüccarlarının, Cuma günü ABD ve Brent ham petrolünün birkaç yılın en yüksek seviyelerine ulaşmasının ardından, ABD ve İranlı yetkililer arasındaki görüşmelerin bir sonuca yaklaşmak üzere olabileceğine dair yeni sinyallerin petrol rallisini durdurabileceğini söylediğine’ yer verdi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz