ABD’li Demokratlar ve Filistinliler

Amerika Birleşik Devletlerinde bir yandan üniversitelilere soruşturma açılırken (Maine eyaletinde) bir yandan da gençler özellikle Demokratlar arasında Filistine destek artıyor.

ABD’nin Eski Şam Büyükelçisi Rober Ford’un Şarkül Avsat’taki yazısı. Yazının tamamı için link haberin sonunda.

ABD’li Demokratlar ve Filistinliler (Robert Ford / Şarkül Avsat)

Filistin-İsrail çatışması genellikle ABD’deki haber programlarında ve medya alanında kendisine çok yer bulmaz. Fakat, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi ve İsrail’de geçen hafta boyunca devam eden olaylar, Demokrat Parti’nin en önde gelen ve tanınmış politikacıların önemli bir kısmı arasında İsrail’e karşı güçlü bir eleştiri durumu yarattı.

Maryland Üniversitesi’nden Filistin asıllı Siyaset Bilimci Prof. Dr. Shibley Telhami, geçen yıl yaptığı bir anketi bizzat yönetmişti.

Bu ankette, Cumhuriyetçi Parti’nin üyelerinin İsrail’e diğerlerinden daha fazla yardım etmeye son derece önem verdikleri sonucuna varmıştı.

Bu yılın Şubat ayında ABD merkezli kamuoyu araştırma şirketi Gallup tarafından denetlenen anketten çıkan sonuç özellikle ilginç;

Demokratların üçte ikisi İsrail hakkında olumlu görüşlere sahip, ancak yine anketin kapsadığı Demokratların üçte ikisi de bağımsız bir Filistin devleti kurma fikrini destekliyorlar.

Aynı ankete katılan Demokratların çoğu, ABD hükümetinden Filistinliler üzerinde uygulamaya hazırlandığı baskıdan daha fazlasını İsrail’e uygulamasını istiyorlar.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Kaynak: Şarkül Avsat turkish.aavsat.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz