Amerikalılar Hükümetin Daha Pahalı Bile Olsa Amerika Üretimi Mallar Almasını İstiyor

Reuters-Ipsos anketi, Amerikalıların% 63’ünün ABD kurumlarının, önemli ölçüde daha pahalı olsalar bile genel olarak Amerikan yapımı ürünleri satın almasını istediğini ortaya koydu.

Reuters-Ipsos’un yeni anketi, Amerikalıların % 63’ünün ABD kurumlarının, önemli ölçüde daha pahalı olsalar bile genel olarak Amerikan yapımı ürünleri satın almasını istediğini ve % 62’sinin ise hükümetin kesinlikle ABD yapımı aşıları satın alması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu. Yüz maskeleri gibi diğer güvenlik ekipmanı türleri söz konusu olduğunda bu coşku biraz azalıyor: % 53 ile çoğunluk, yabancı kaynaklardan kişisel koruyucu ekipman satın almayı kabul ederken, ankete katılanların % 41’i buna katılmıyor.

Anket, uzun süredir devam eden bir çelişkiyi gösteriyor: Amerikalılar, Amerikan malları satın alma fikrinden hoşlanıyor – ancak kişisel harcamalarında bunun için daha fazla ödeme yapmayı istemiyor

Anket, ABD’nin fabrika sektörünü canlandırmaya yönelik çabasının bir parçası olarak önemli güvenlik malları ve ilaç üreticilerini destekleme sözü veren Biden yönetiminin karşı karşıya olduğu zorluğun ortaya koyuyor.

Kaynak: Reuters reuters.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz