Boris Johnson Geri Dönebilir

İngiltere’de Boris Johnson koltuğa geri dönebileceği konuşuluyor.

İngiltere Başbakanı Liz Truss sadece 45 gün görevde kalıp ülkenin en kısa süre Başbakanlık yapan ismi olarak istifa etmesinin ardından ülkede yeni başbakanın kim olacağı konuşuluyor. Önceki Başbakan Boris Johnson’un ismi ise öne çıkıyor. Görevi geçen ay bırakan Johnson koltuğa geri dönebilir.

Sözcü – Skandallar sonucu 6 Eylül’de görevi devreden eski Başbakan Boris Johnson Muhafazakar Parti’deki liderlik yarışına katılmayı planlıyor. Johnson’ın Downing Street Numbe 10’e dönüş yapacağı konuşuluyor. Johnson’ın Karayipler’deki tatilinden hemen Londra’ya döneceği ve ekibine de hazırlıklara başlama talimatı verdiği belirtiliyor.

Muhafazakar Parti’nin yeni liderini ve İngiltere’nin yeni başbakanını belirleyecek süreç gelecek hafta sonuna kadar tamamlanacak. İngiliz basınına göre Johnson, destek toplamak için Muhafazakar Parti içinde çalışmalarına başladı bile. Johnson’un Başbakanlık yaptığı dönemde anlaşamadığı ve yarışının öne çıkan bir diğer adayı olan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’a da zeytin dalı uzattığı ve partide büyük destek gördüğü ve göreve geri dönmesinin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz