DSÖ Suriye Temsilcisi Yolsuzlukla Suçlanıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Suriye temsilcisi yolsuzluk, dolandırıcılık, suistimalle suçlanıyor.

AP (Associated Press) – AP’ye göre Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Suriye temsilcisi Dr. Akjemal Magtymova yolsuzluk, dolandırıcılık, suistimalle suçlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Suriye ofisindeki çalışanlar, pandemi ülkeyi kasıp kavururken patronlarının milyonlarca doları yanlış yönettiğini, hükümet yetkililerine bilgisayarlar, altın paralar ve otomobiller de dahil olmak suretiyle hediyelerle verdiğini ve kurumun kendi Covid-19 yönergelerini ihlal ettiğini iddia etti.


Related Press tarafından elde edilen 100’den fazla gizli belge, ileti ve materyaller, DSÖ yetkililerinin araştırmacılara ajansın Suriye temsilcisi Dr. Akjemal Magtymova’nın, DSÖ personeline hakaretlerde bulunduğunu yüksek rütbeli Suriye hükümeti politikacılarıyla sözleşmeler imzalaması için baskı yapmış olduğunu ve devamlı olarak DSÖ ve bağış fonlarını boşa harcadığını gösteriyor.


Türkmenistan uyruklu ve tıp doktoru Magtymova, “bir DSÖ mensubu olarak yükümlülükleri nedeniyle ”cevap veremeyeceğini” söyleyerek iddialarla ilgili soruları yanıtlamayı reddetti.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz