Büyükelçi: “Biden yönetimi, yaptırım sarmalını uydurma bahanelerle döndürüyor”

Rusya’nın Washington Büyükelçisi: “Rus – Amerikan ilişkileri derin bir krizde. Rus tarafı birkaç yıldır ikili ilişkilerin seviyesini düzeltmek, eşit, karşılıklı saygıya dayalı, pragmatik bir diyalog kurmak için aktif ve tutarlı bir çaba gösteriyor. Hatta Rusya’nın ulusal çıkarlarını karşılayan ve ABD’nin ulusal çıkarlarıyla çelişmeyen bir tür pozitif eylem programı bile yaptık” dedi.

Büyükelçi Anatoliy Antonov, Federasyon Konseyi’nin uluslararası ilişkiler, savunma ve güvenlik komitelerinin üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, Rus-Amerikan ilişkilerinin derin bir krizde olduğunu söyledi.

Joe Biden yönetiminin yaptırım sarmalını uydurma bahanelerle döndürmeye devam etme yolunu seçtiğine dikkat çeken Antonov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Washington, ülkelerimiz arasındaki karmaşık ve daha önce kurulmuş bağlantıların tüm mimarisini yok etmeye çalışıyor. Rusya’ya yönelik sürekli tehditler duyuluyor ve ekonomik kısıtlamalar getiriliyor. Yalnızca 2020 yılında, salgına rağmen, Amerikalılar onlarca Rus karşıtı yaptırım uyguladı ve 2011’den beri Rusya’ya karşı uygulanan 93 kısıtlamanın kapsamı genişletildi.”

ABD Kongresi’ndeki ‘Rusofobik’ faaliyetlerin devam ettiğine vurgu yapan Antonov, son yıllarda Rusya’yı cezalandırmayı amaçlayan on yasa çıkarıldığını, 15 tasarının da beklemede olduğunu kaydetti.

Kaynak: Sputnik Türkiye tr.sputniknews.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz