Fransa yine kapanıyor

Cumhurbaşkanı Macron, salgınla mücadele kapsamında dört hafta boyunca sıkı tedbirler uygulanacağını açıkladı. Bu çerçevede, okullar da kapatılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs salgınının üçüncü dalgasının yaşandığı ülkenin 19 bölgesinde geçerli olan kısıtlamaların dört hafta süresince bütün ülkede uygulanacağını açıkladı. Çarşamba akşamı televizyondan halka seslenen Macron, salgının üstesinden gelebilmek için nisan ayında “ek çaba” gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede yayılan İngiliz mutasyonu nedeniyle hastanelerdeki hasta yoğunluğunun arttığına işaret eden Macron, “zamanla yarıştıklarını” belirterek, mutasyon geçiren virüs yüzünden “salgın içinde salgın yaşandığına” dikkat çekti.

Fransa’da okullar da kapatıldı, ülke genelinde uygulanacak kısıtlamalar çerçevesinde, kreşler ve okullar üç hafta, liseler ve yüksek okullar dört hafta kapatılacak. Bunun yanı sıra saat 19.00’dan itibaren ülke çapında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanacak. Artırılan tedbirler çerçevesinde hareket kısıtlaması da getirildi, gündüzleri de dahil olmak üzere kimse yürüyüş veya spor yapmak gibi gerekçelerle evinden 10 kilometre daha uzağa gidemeyecek. Gıda ve zorunlu maddeler satan yerler hariç bütün dükkan ve mağazalar kapatılacak. Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, yaklaşık 150 bin mağazanın bu uygulamadan etkileneceği tahmin ediliyor. Kısıtlamalar Cumartesi gününden itibaren uygulanacak.

Kaynak: Euronews Türkçe tr.euronews.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz