Merkel: “pandemide yaşanan sorunun nedeni mükemmelliyetçilik”

Almanya da diğer Avrupa ülkeleri gibi kovid aşısı uygulamasında geri kalıyor. Angela Merkel’e göre ülkenin koronavirüs karşısında yaşadığı zorlukların nedeni Almanların “mükemmeliyetçilik eğilimi”.

Almanya Şansölyesi kamu yayıncısı ARD’ye hükümetinin kriz esnasında Paskalya’daki tecrit planları da dahil hatalar yaptığını itiraf etti.

2005’ten beri görevde olan Merkel, Almanya’daki bazı eyalet valilerinin davranışları karşısında duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi. Söz konusu valiler arasında Merkel’in kendi partisinden olup daha önce mutabık oldukları daha katı virüs kontrol önlemlerine direnen isimler de vardı.

Geçen hafta hükümet, Paskalya dönemindeki katı bir tecrit için verilen son dakika emrini önlemlerin duyurulmasından sadece bir gün sonra iptal etmek zorunda kalmıştı. Merkel, bakanların ve iş dünyasından liderlerin tepkisini çeken planın “hata” olduğunu dile getirerek bu U dönüşü için “nihai sorumluluğu” aldığını ekledi. Fakat ARD’ye konuşurken yaz sonu itibarıyla her yetişkine aşı ulaştıracağı sözünün arkasında duran Merkel, Almanya’nın komşularının çoğuna kıyasla hâlâ iyi durumda olduğunda ısrar etti.

Kaynak: Independent Türkçe indyturk.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz