China Daily: “iyi kalkınma ivmesi zorluklara rağmen sürdürülebilir”

China Daily’nin haberne göre, Ulusal İstatistik Bürosu verileri, geçen yılın ikinci yarısında belli ölçüler üzerindeki sanayi işletmelerinin hızlı büyüme ivmesinin bu yılın ilk iki ayında da devam ettiğini gösteriyor.

Bu verilere göre işletmeler 2019’un aynı dönemine göre, yıllık bazda yüzde 1,79’luk artışla, 1.114,01 milyar yuan (169,99 milyar dolar) kâr etti. Yeni koronavirüs nedeniye belli ölçüler üzerindeki sanayi işletmelerinin kârı 2020’nin ilk iki ayına yıllık bazda yüzde 38,3 düştü, bu da bu yılın aynı döneminde daha yüksek büyüme oranları için düşük bir temel oluşturdu.

Bunun dışında, yetkililer Bahar Festivali tatili sırasında insanlara memleketlerine gitmek yerine çalıştıkları kentte kalmalarını tavsiye ettiği için, birçok işletme çalışma zamanlarını uzattı ve hem üretim hem de kârları artırdı. Aynı zamanda, salgınla ilgili durumun ülke içinde sürekli iyileşmesi ve dış pazar talebinin sürekli toparlanması da iç sanayi işletmelerinin üretimlerini ve satışlarını hızlandırmalarına ve böylece kârlarını artırmalarına yardım etti.

Kaynak: CRI Türk China Daily criturk.com chinadaily.com.cn


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz