Suudi Arabistan ve Irak 3 milyar dolarlık ortak fon kurulmasını kararlaştırdı

Suudi Arabistan- Irak görüşmesinde iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme ve 3 milyar dolarlık ortak fon kurulması kararlaştırıldı.

Irak Başbakanı Kazimi, Veliaht Prens tarafından duyurulan ‘Yeşil Ortadoğu’ girişimine övgüde bulundu. Irak, Suudi Arabistan’ın Yemen krizini sona erdirme çabalarını desteklediğini duyurdu.

Dün gerçekleşen Suudi Arabistan-Irak görüşmesi, siyasi, askeri ve güvenlik alanlarında iş birliğine ve koordinasyona vurgu yapılmasının yanı sıra Suudi Arabistan’ın Irak’taki ekonomi sektörlerine yatırımı teşvik etmek için 3 milyar dolarlık katkı sağladığı bir ortak fon kurulmasıyla sonuçlandı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman dün Riyad’da Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi ile bir araya geldi. İki ülke arasında çeşitli alanlardaki iş birliğinin vurgulandığı görüşmede taraflar, bakanlıkları ve ilgili makamları, Suudi Arabistan ve Irak arasında yapılan anlaşmaları ve mutabakat muhtıralarını harekete geçirerek, bu anlaşmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve uygulanmasını sağlamak için daha fazla çaba göstermeye çağırdılar.

Kaynak: Şarkül Avsat turkish.aawsat.com


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz