Endonezya’da Futbol Maçı İzdihamında Ölenlerin Sayısı 125

Futbol tarihinin en büyük facialarından birinin yaşandığı ve yüzden fazla kişinin öldüğü olayda olayda yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

BBC Türkçe – Endonezya polisinin ilk açıklamasında ölü sayısının “en az 174 kişi” olarak duyurulduğu olayda, ölenlerden en az 17’sinin çocuk olduğunu açıkladı. Dramatik olayda; ölen çocuklar arasında bulunan iki kardeşin, hayatlarında ilk kez futbol maçına gittiği öğrenilmişti.

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA’nın kuralları, polisin ve saha görevlilerinin statlarda göz yaşartıcı gaz kullanılmasını yasaklamasına rağmen, bir görgü tanığı BBC’ye sahadaki olayların büyümesi üzerine polisin art arda göz yaşartıcı gaz kullandığını söyledi.

Habere göre; Kanjuruhan Stadyumu’nda oynanan maçta ev sahibi Arema FC, Persebaya Surabaya’ya 2-3 mağlup oldu. Bitiş düdüğünün ardından sahaya inen taraftarlara polis, göz yaşarıcı gazla müdahale etti. Yaşanan paniğin ardından binlerce kişi aynı anda çıkış kapılarına yöneldi. Ülkede yayın yapan Kompas web sitesine konuşan Dwi isimli bir görgü tanığı, binlerce insanın stattan çıkmak isterken birbirlerini ezdiğini söyledi. Hayatını kaybedenlerin bir kısmı da havasız kalarak öldü.

Devlet Başkanı Joko Wibodo, olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasına kadar ülkede tüm birinci lig futbol müsabakalarının durdurulmasına karar verdi.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz