Rusya, Kiev’i Füzelerle Vurdu

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i füzelerle vurdu: 8 ölü, 24 yaralı.

NTV – NTV’nin haberine göre; Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar yaşandı. Görgü tanıkları kentte dumanların yükseldiğini söyledi. İlk patlamalarının ardından Kiev’de yeni saldırıların yaşandığı belirtiliyor. Kiev’de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı açıklandı. Reuters, Rusya’nın Belgorod kentinde de patlama seslerinin duyulduğunu aktardı.

Kiev’de bir köprünün vurulma anı.

8 Ekimde Rusya’nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kırım Köprüsü’ne bombalı saldırı düzenlenmişti.

2 gün önce Kırım Yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’nün demiryolu bölümünde bulunan yakıt tanklarından birinde patlama meydana gelmişti.

Reuters saldırıların ardından Kiev’de yeni patlama seslerinin duyulduğu bilgisini verdi. Kiev’e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin ve Zelenski’nin ofisinin de bulunduğu sokağa düştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya’da evlerinde uyuyanları, Kiev’de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın” açıklamasını yaptı.

Rusya’da da patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Reuters haber ajansı Ukrayna sınırında olan ve Harkiv’in karşısında yer alan Rusya’nın Belgorod kentinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisini geçti.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz