Ethereum Ağında Deflasyonist Hafta

Ethereum ağında, işlem sayıları patlayan piyasalarda işlem ücretlerinin yükselmesine rağmen ilk kez negatif arz görüldü.

Ağustos ayında Ethereum’un ücret piyasasına yakma mekanizması getiren London güncellemesiyle birlikte, bu tarihten beri ağ üzerinde gerçekleştirilen tüm işlemlerde az miktarda Ethereum yakıldı.

Gas fiyatları yüksekliğini korurken, Ethereum ağında art arda yedi deflasyonist gün görüldü, yani madenciliği yapılandan daha fazla Ether dolaşımdan kaldırıldı. Ethereum’un sürekli deflasyonist bloklar üretmesi için gas fiyatlarının 150 gwei’nin üzerinde olmayı sürdürmesi gerekiyor.

EthHub Kurucu Ortağı Anthony Sassano, deflasyonist bir Ethereum’un ETH 2.0 Beacon Chain ile birleşme gerçekleşene kadar görülmesinin aslında beklenmediğini söyledi. Birleşmenin 2022’nin ilk yarısında gerçekleşmesi planlanıyor.

Daha fazla bilgi: GAS Fiyatı (Gas Fee) ve Gwei nedir? Otomobillerin çalışmak için ihtiyaç duyduğu benzin gibi Ethereum blok zinciri de çalışmak için Ethereum GAS’a gereksinim duyuyor. Ethereum ağındaki işlemler, mevcut GAS talebine ve yürütülmeye çalışılan sözleşmenin büyüklüğü ile hızına bağlı olarak belirli bir miktarda GAS’a mal olur. Gas, esasen Ethereum “token”ının küçük bir parçasıdır ve madencilere ödeme yapmak için kullanılır. GAS fiyatı, Gwei cinsinden belirlenir.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz