Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Çevre Bakanlığının birleştirilmesi ile 2011 yılında kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişti.
Dünyanın Haberleri – 2015 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (BMİDÇS) Paris’te yapılan 21. Taraflar Toplantısı’nda imzaya açılan Paris Anlaşması’na bugüne kadar 197 ülke imza attı. Ancak 197 ülkeden 191’i imza attıkları bu anlaşmayı onaylayarak yürürlüğe koymuştu.
Türkiye 7 Ekim 2021 tarihine kadar anlaşmayı imzaladığı halde onaylamayan; Eritre, İran, Irak, Libya ve Yemen ile birlikte 6 ülkeden biriydi.
Paris İklim Değişikliği Anlaşmasının yürürlüğe girmesinden sonra; bugünkü (29.10.2021 tarih ve 31643 sayılı) Resmi Gazete’de yayınlanan 85. Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmiş (tekrar değişene kadar) olup, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü kurulmuştur.
Daha fazla haber: Euronews’in bildirdiğine göre ABD Virginia merkezli (CBS News ve ABC’nin ortaklarından olduğu) Politico gazetesi bir haberinde “İngiltere, Almanya ve Fransa’nın anlaşmaya katılması için Türkiye’ye para teklif ettiğini” ileri sürdü.