Ethereum Vadeli ETF’leri 2022 ilk Çeyreğinde Onaylanır mı?

Bloomberg’de Ethereum (ETH) vadeli ETF’ine, Bitcoin spot ETF’inden önce onay verilebileceği iddia edildi.

Bloomberg – Piyasalar, Bitcoin Vadeli ETF’lerinin Ekim ayında onaylanmasından sonra Bitcoin Spot ETF’lerinin (Exchange Traded Fund) inaylanmasını beklerken, Bloomberg istihbaratı, Ethereum (ETH) Vadeli ETF’lerine onay gelebileceğini bildirdi.

Bloomberg’den Vildana Harjic Bloomberg analisti James Seyffad’a dayandırdığı haberinde ABD’li regülatörlerin normal Bitcoin ETF’lerinden önce muhtemelen 2022’nin ilk çeyreğinde Ethereum Futures (vadeli) ETF’lerine (Borsa Yatırım Fonları) onay verebileceğini bildirdi.

Daha fazla bilgi: ETF nedir? ETF yani Exchange Traded Fund, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Bir ETF, bünyesinde hisse senedi, emtia veya tahvil gibi varlıkları tutar ve genellikle net varlık değerine korumak için tasarlanmış bir arbitraj mekanizması ile çalışır.

Vadeli İşlemler nedir? Vadeli İşlemler yani Futures Trade işlemde olan bir menkul kıymet (veya kripto para) için önceden belirlenmiş gelecekteki fiyattan alım emri ya da satım emri verilerek işlem yapılmasıdır. Genelde, önceden belirlenmiş bir son kullanma tarihi ve ödeme tarihi bulunmaktadır.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz