ABD’de İstihdam Ekim’de 48 Bin Arttı

ABD’de özel sektördeki istihdam değişimi verisi (ADP) açıklandı. Eylül ayında özel sektör istihdamı 568 binden 523 bine çıktı ve Ekim ayı istihdam sayısı ise 571 bin olarak 48 bin kişi arttı.

Investing – Koronavirüs pandemisi Amerikan işgücü piyasasına büyük hasar verdi. Geçen 1,5 yıllık sürede ekonomik kayıpların bir kısmı geri alınsa da henüz tam bir toparlanma sağlanabilmiş değil. FED de bu süreçte istihdama ağırlık vererek enflasyonun etkilerini tolere ediyor. Son ayda tarım dışı rakamları beklentilerden düşük artış gösterdi ve dünyada kendini gösteren ekonomik yavaşlama ABD’de de hissediliyor. Yine de PMI (Purchasing Managers Index) göstergesi, perakende satışlar ve siparişler Çin ve Avrupa’ya göre daha iyi durumda. İstihdamda da son veriler olumlu. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları sürecin en düşük seviyesine gerilerken ISM imalat beklentilerden daha az düşüş gösterdi. Bugün açıklanan ADP (özel sektördeki istihdam değişimi verisi) de 400 bin beklentisinin üzerine çıktı.

Daha fazla haber: Bu akşam TSİ (Türkiye saati ile) 21.00’da FOMC (Federal Open Market Committee) toplantısı kararı açıklanacak. Varlık alımlarını azaltması beklenen komitenin gerek enflasyon gerek istihdam gerekse ekonominin seyrine dair açıklamaları da takip edilecek haberler arasında. İlerleyen saatlerde de PMI ve Fabrika Siparişleri açıklanacak.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz