Glassnode Zincir Üstü Analizinde Bu Hafta (44)

Bitcoin, son zamanlardaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra konsolide olurken, hem türevlerdeki hem de spot piyasalardaki yapıcı gelişmeler, daha fazla yükselişin en olası sonuç olduğunu gösteriyor.

Glassnode – Bitcoin için tüm zamanların en yüksek seviyesini belirleyen heyecan verici bir haftanın geçirdik. Ekim ayının günlük kapanışları, haftalık en düşük 58.208 $ ve 63.698 $’lık yüksek fiyatlardan sonra geri çekilip konsolide oldu.

Piyasanın yükseklerden geri çekilmesine ve Bitcoin (BTC) fiyatının 60 bin doların altına kısa bir süreliğine düşmesine rağmen, Bitcoin, kısmen ProShares Bitcoin Stratejisi ETF’nin ($BITO) piyasaya sürülmesiyle heyecanla motive olup, Ekim ayında hala %40 oranında yükseldi. Yüzde 40’lık bu işaret, BTC için Aralık 2020’den bu yana elde edilen en yüksek aylık kazanç oldu. Ekimde aylık fiyat mumunun toplam fiyat aralığı 23.205 dolardı ve Bitcoin’in Genesis Bloğundan Aralık 2020’ye kadarki tüm fiyat aralığından daha büyüktü.

Daha fazla bilgi: Genesis Bloğu, şimdiye kadar çıkarılmış ilk Bitcoin bloğunun adıdır. Bu nedenle “Genesis” olarak adlandırılır. Genesis Bloğu, Bitcoin ticaret sisteminin temelini oluşturur ve blok zincirindeki diğer tüm blokların prototipidir. Bitcoin’in geliştiricisi Satoshi Nakamoto 2009 yılında bugün var olan Bitcoin ekosistemini başlatan Genesis Block’u oluşturdu. Genesis blok zincirin başlangıç bloğudur ve blok 0 olarak da bilinir.

Bloklar, Bitcoin ağı ve işlemleriyle ilgili verilerin kalıcı olarak kaydedildiği dosyalardır. Bir blok her tamamlandığında yani Bitcoin işlemleriyle doldurulduğunda blok zincirindeki bir sonraki bloğa yol yer açar.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz