Suriye Kamplarında Kar ve Soğuk Uyarısı

11 yıldır süren iç savaş yüzünden evlerinden olan, insani yardım kamplarında yaşamak zorunda kalan Suriyeliler, bölgede etkisini gösteren soğuk ve kar yağışı altında hayatta kalmaya çalışıyor.

Voice of America – Soğuk hava ve ağır kış şartları ülkemizde hayatı olumsuz yönde etkilerken, Birleşmiş Milletler (BM) kıdemli insani yardım görevlisi Mark Cutts, New York’ta BM muhabirlerine video konferansla Suriye’deki insani yardım kamplarının son durumuyla ilgili bilgi verdi. Mark Cutts, son günlerde Suriye’deki kamplarda ağırlaşan hava şartları nedeniyle korku filmlerindeki sahneleri andıran görüntülerin ortaya çıktığını söyledi.

Cutts; “Kamplarda yaşayan 100 bin Suriyeli yoğun kar yağışından olumsuz olarak etkilendi. Yaklaşık 150 bin kişide yağmur altında donma tehlikesiyle karşı karşıya. Tüm bölgeyi saran bu soğuk havanın etkilerinden gerçekten acı çeken çeyrek milyon Suriyeli var. Bölgede yerlerinden edilmiş 2,8 milyon kişi var. Bu insanlar son birkaç yılda çok şey yaşadı. Bir yerden başka bir yere kaçtılar, bombalar onları kovaladı. Çaresizlik yaşadılar. Son birkaç gündür insani yardım çalışanları yolları temizlemek, gezici klinikler kurmak, hasarlı çadırları onarmak veya değiştirmek, yiyecek, battaniye ve kışlık giysi gibi acil ihtiyaç duyulan malzemeleri sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.


Bu haber:

[jp_post_view]

Selim DURMUŞ

Selim DURMUŞ

Bunları da sevebilirsiniz